Verlies- en rouwverwerking

Leven met verlies

Rouw na het verlies van een dierbare of naaste, maar ook na een scheiding, ontslag of een miskraam. Pijn en rouw bij ongewenste kinderloosheid, ziekte en abortus.

Hoe je met verlies omgaat, hangt af van wat je al in je leven hebt meegemaakt als persoon en hoe je met ingrijpende situaties omgaat.

Heb je de juiste steun?

Heb je de steun, je eigen tijd en ruimte om te kunnen rouwen, dan verloopt het proces waarschijnlijk goed voor jou. Je merkt dat je langzamerhand steeds beter kunt omgaan met de pijn die het verlies met zich meebrengt en merk je misschien ook dat die pijn op den duur minder gaat worden.

Is je rouwproces verstoord?

Lukt het je minder goed om steun te vinden? Gun je jezelf niet de tijd en de ruimte om het verlies te verwerken of heb je al te veel meegemaakt in je leven en kan dit verlies er nauwelijks bij. Of ben je bang dat je het niet aankunt om het verdriet daadwerkelijk te voelen en vermijd je het verdriet daarom. Dan is het mogelijk dat jouw rouwproces verstoord gaat verlopen.

Dit kun je merken aan bijvoorbeeld plotselinge huilbuien, je bed niet meer uit willen, of juist emotieloos zijn.

Heb je behoefte aan hulp?

Neem contact op met Psycholoog Leeuwarden, we begeleiden je in je rouwproces om hierna weer krachtiger in het leven te staan. Je zult je weer sterk genoeg voelen om te leven met je verlies. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 058 – 203 0044 of stuur een e-mail >

Psycholoog-Leeuwarden-rouwverwerking-therapie
psycholoog-leeuwarden-verlies-rouwverwerking-scheiding

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X