Relatietherapie Leeuwarden

Relatietherapie kun je natuurlijk gebruiken om je relatie te redden, om problemen op te lossen, maar ook als opfrisbeurt of om netjes uit elkaar te gaan. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om in therapie te gaan, want relaties zijn belangrijk in het leven van mensen.

 • Maak jij je al langer zorgen over jullie relatie?
 • Heb je het gevoel dat jullie in een sleur zijn beland?
 • Hebben jullie al langere tijd last van spanning?
 • Ben je seksueel uitgekeken op je partner?
 • Ben jij of je partner misschien vreemd gegaan?
 • Merk je dat je behoefte hebt aan meer ruimte of juist meer verbinding in jullie relatie?
 • Heb je het gevoel steeds weer in dezelfde valkuilen te stappen met je partner?

Vaak is een vastgelopen communicatiepatroon de oorzaak. In relatietherapie gaan we samen met jullie aan de slag om dit te doorbreken. We kijken in de therapie naar wat er speelt en welke benadering daar het beste bij past.

Hulp bij het beëindigen van een relatie

Is werken aan je relatie al een gepasseerd station en wil je hulp om de relatie op een gepaste manier af te ronden? Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het maken van afspraken essentieel. Psycholoog Leeuwarden helpt je met het maken van een ouderschapsplan en bij het vormgeven van deeltijd ouderschap.

Wil je aan je relatie werken?

Neem contact op met Psycholoog Leeuwarden. Onze therapeuten helpen jou en je partner om aan je relatie te werken. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 058 – 203 0044 of stuur een e-mail >

Psycholoog-Leeuwarden-relatietherapie

EFT relatietherapie

Bij relatietherapie werken we onder andere met de EFT-methode (Emotionally Focused Couple Therapy). We onderzoeken samen waarom het steeds misgaat tussen jullie. Vervolgens hoe je je opnieuw emotioneel verbindt met je partner.

Tijdens de EFT-relatietherapie doorlopen we 3 fases:

 • De eerste fase is de de-escalatiefase. Tijdens deze fase worden de negatieve patronen in kaart gebracht die de relatieproblemen in stand houden en we proberen escalaties te voorkomen.
 • De tweede fase is de verbindingsfase. We werken samen aan het doorbreken van de negatieve patronen en verandering van gedrag. Hierdoor ontstaat er ruimte om opnieuw een emotionele verbinding aan te gaan, die veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.
 • De derde fase is de bestendigingsfase. In deze fase worden oplossingen voor oude problemen gevonden, zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie. Het lukt steeds beter om niet in oude valkuilen terecht te komen.
Waarom is Emotionally Focused Couple Therapy zo succesvol?

Bij veel relatietherapieën gaat het vooral om het opstellen van (communicatie)regels en onderhandelingsvaardigheden. Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal. Ieder mens heeft de behoefte aan een veilige verbinding, zeker met je partner.

EFT is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Wetenschappelijk onderzoek naar EFT heeft in algemene zin het volgende aangetoond:

 • EFT werkt beter dan andere vormen van relatietherapie;
 • EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie;
 • EFT-relatietherapie is succesvol bij partners uit alle lagen van de bevolking;
 • De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X