Over Psycholoog Thirsa Mensink

Mijn naam is Thirsa Mensink, jong en genietend van het leven. Ik hou van koken (en eten!), lezen en ontspannen met vrienden. Een goede balans tussen werken en tijd voor mezelf is voor mij belangrijk, en dit wil ik ook mijn cliënten meegeven.

 

Ontwikkelingspsycholoog

In 2017 ben ik aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog. Mijn kennis en ervaring ligt daardoor ook voornamelijk bij de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen. In deze periode van je leven ben je nog volop in ontwikkeling en wordt je lichamelijk en geestelijk gevormd. Je ontwikkelt trekjes, gedachten en emoties waarop je de rest van je leven voortbouwt. Soms kan één factor al gevolgen hebben voor hoe jij je later in jouw leven gedraagt en hoe jij denkt. Het is dus een mooie, bloeiende maar ook kwetsbare periode van je leven.

 

Voor jongeren en volwassenen

De informatie uit de jeugd wil ik niet alleen inzetten bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Voor hen geldt namelijk hetzelfde. Vaak ontstaan leefregels en gedrags- en persoonlijkheidskenmerken in het verleden, maar kun je er pas op een later moment problemen van ondervinden. Dit is waardevolle informatie om jezelf te kunnen begrijpen en om gericht aan jezelf te kunnen werken.

 

Eerlijk, open en vertrouwen

Ik wil mij binnen de hulpverlening inzetten om cliënten in hun volledige context te helpen en te begrijpen. Om goed te kunnen samenwerken met jou als cliënt (en je ouders) en de therapie tot een succes te maken, besteed ik tijdens de therapie aandacht aan jou als persoon. Eerlijkheid, openheid en vertrouwen staan bij mij centraal tijdens gesprekken. Op deze manier kunnen we een band opbouwen, wat zorgt voor een betere samenwerking. Zo kan ik je beter ondersteunen op jouw weg naar verandering!

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X