Orthopedagoog MSc. Tineke Visser

Mijn naam is Tineke Visser. Sinds januari 2021 ben ik werkzaam als (master)orthopedagoog bij het Psychologisch Centrum in Leeuwarden en Sneek. Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren en/of hun ouders, maar ook met jongvolwassenen. 

Al van jongs af aan weet ik dat ik graag met kinderen en jongeren wilde werken. Na het voortgezet onderwijs heb ik de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Social Work) gedaan, en achtereen volgens de universitaire studie Pedagogische Wetenschappen (master Orthopedagogiek). Ik heb een brede interesse, wat ook te merken is aan diversiteit aan doelgroepen waar ik sinds mijn afstuderen in 2011 mee heb gewerkt. Ik heb ervaring met verschillende leeftijden (van peuters tot adolescenten en volwassenen) en met verschillende doelgroepen, zoals dyslexie, taalontwikkelingsstoornis, autisme, slechthorendheid en mensen met een verstandelijke beperking. In mijn werk merk ik dat ik me vaak snel kan inleven in de situatie en leefwereld van een ander. 

Ik ben geschoold in o.a. cognitieve gedragstherapie (CGT), wat ik veel toepas in de gesprekken. In deze inzichtgevende gesprekken probeer ik samen met jou te achterhalen waar je op dit moment staat,  wat jouw hulpvraag is en welke hulp het best passend voor jou is. Ik zie mijn rol dan ook als een soort van co-schipper: ik stap een tijdje met jou aan boord om te bepalen welke “koers” jij wilt gaan varen om te zorgen dat je jouw problemen/zorgen achter je kunt laten en uiteindelijk weer zelf alleen “het roer in handen” kunt en durft te nemen. Ik vind het belangrijk om een vertrouwde sfeer te creëren, waarbij je je veilig voelt om je mening te geven en jouw gevoelens en gedachten te uiten.  Vaak hoor ik dat ik rust en vertrouwen uitstraal, wat mensen snel op hun gemak stelt. 

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X