Ik ben Joyce Belles, zelfstandig therapeut met paarden. Ik werk sinds juli 2021 samen met Psychologisch Centrum Leeuwarden.

Als therapeut met paarden heb ik het voorrecht om samen te werken met dieren in de natuur. Doordat er gewerkt wordt met dieren in de natuur is het vaak makkelijker voor mensen om over hun problemen te praten. Je bent buiten in een neutrale omgeving en je bent in contact met dieren waardoor mensen zichzelf vaak prettiger voelen.

Het paard reageert op wat wij non-verbaal uitzenden. Dat vertaal ik als therapeut naar de cliënt. Hierdoor kunnen belangrijke thema’s naar voren komen. Omdat het paard als het ware kan “spiegelen” wat er zich van binnen afspeelt, wordt het vaak makkelijker om te begrijpen hoe jij innerlijke problemen kunt oplossen.

Deze therapievorm is geschikt voor kinderen en volwassen welke het lastig vinden om in een “stoel” over problemen te praten. Het is een non-verbale therapievorm. Er wordt gepraat, maar duidelijk minder dan bij de reguliere therapievormen. Ook staat lichaamsbeleving centraal. Je leert letterlijk om meer met je lichaam in verbinding te staan.

Er wordt tijdens de sessies hoofdzakelijk gebruik gemaakt van ervaringsgerichte oefeningen samen met de paarden. Hierdoor leer je omgaan met jouw problematiek en kun je naderhand veel makkelijker gedragspatronen herkennen en indien nodig doorbreken. De therapie bestaat uit: fase 1 bewustwording, fase 2 verandering, fase 3 verankering.

Na deze therapie sta je sterker in het leven, ben je opener naar je omgeving, kun je beter met gevoelens en emoties omgaan en ben je in staat om jouw eigen grenzen aan te geven en te bewaken. Ook ben je bewust van jouw gedragspatronen en kun je deze waar nodig doorbreken.

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X