Eetproblemen?

Ben je constant met je gewicht bezig, let je enorm op wat je eet en tel je al je calorieën? Blijkbaar houdt je gewicht je enorm bezig. Misschien is het bij jou ook zo dat als je het gevoel hebt dat je te veel eet, je zorgt dat je overmatig veel beweegt om het eraf te trainen of misschien ga je nog een stapje verder en geef je zelfs over of gebruik je laxeermiddelen.

Herken je jezelf in deze beschrijving, dan is er bij jou wellicht sprake van eetproblematiek. Denk je hierbij hulp en begeleiding nodig te hebben, neem dan contact op met Psycholoog Leeuwarden, onze assistente Betty maakt een afspraak voor je bij een van onze psychologen die veel ervaring heeft met het begeleiden en behandelen van cliënten met eetproblematiek.

Is eten een probleem?

Misschien ziet jouw eetprobleem er anders uit en eet je juist te veel, in het geheim en heb je last van eetbuien (overmatig veel eten in een korte tijd). Ook hierbij kunnen we je helpen je impulsen te leren beheersen en je begeleiden, zodat je dit ook op de lange termijn kunt volhouden.

Diëten werken averechts

Een actueel onderzoek laat zien dat diëten en vasten mensen ziek kan maken en hen juist in gewicht kan laten toenemen. Daarnaast laat het onderzoek zien dat diëten op jonge leeftijd een signaal kan zijn voor psychische problematiek op latere leeftijd.

Als je constant bezig bent met diëten om er beter uit te zien en een ‘sociaal acceptabel’ laag gewicht te krijgen, kan dat leiden tot slankheidwaan en een verhoogd risico om een eetstoornis te ontwikkelen, zoals Anorexia of Boulimia.

Herken je jezelf in het bovenstaande of heb je behoefte aan hulp?

Neem contact op met Psycholoog Leeuwarden want je bent bij ons aan het juiste adres om van je eetproblemen af te komen. Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt met haar ook een eerste afspraak maken.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 058 – 203 0044 of stuur een e-mail >

eetproblemen-anorexia-psycholoog-leeuwarden

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X