Wij hebben ruime ervaring met het adviseren en behandelen van volwassenen, (echt)paren en kinderen. Ben je verwijzer? We werken graag samen met jou aan verbetering van de klachten van je cliënt.

Kinderen

Ben jij op zoek naar iemand om mee te praten? Heb je verdriet of heb je een probleem waar je vanaf wilt? Dan ben je op de juiste plek. In onze praktijk kunnen we je helpen bij het oplossen van je probleem.

Wat is een (kinder)psycholoog?

Als je het woord psycholoog uitspreekt of schrijft, klinkt het best moeilijk of ziet het er moeilijk uit. In het kort is een (kinder)psycholoog iemand die kan helpen om je blijer en prettiger te voelen.

Soms helpen we je door te praten met jou en soms met je ouders, soms helpen we je door te spelen, soms helpen we je heel praktisch door samen moeilijke dingen te oefenen. Een voorbeeld daarvan is ‚stop’ zeggen tegen een pestkop.

Waar kunnen we je mee helpen?

We kunnen je bijvoorbeeld helpen als:

 • je ruzie met je ouders hebt
 • je gepest wordt
 • je op school slechte cijfers haalt
 • je somber bent
 • je ouders gescheiden zijn
 • je iets heel naars hebt meegemaakt waar je steeds aan moet denken

Misschien staat dat waar jij mee zit hier helemaal niet bij, neem dan gerust even contact op om te vragen of wij je kunnen helpen.

Hoe helpen we je?

Het handigste is als jij je vader of je moeder of je opvoeder vertelt dat je graag wilt praten met een psycholoog. Je ouders kunnen dan met Psycholoog Leeuwarden bellen (058 – 203 0044) om een eerste afspraak te maken. Vind je het veel te spannend om met je ouders te overleggen, neem dan zelf eerst even contact op met onze assistente Betty, je kunt haar bellen of mailen.

Volwassenen

Als je bij ons komt met een probleem dan kijken we samen wat we daaraan kunnen doen en gaan we aan de slag. Denk niet ‘ik moet er alleen uitkomen’ of ‘dit is geen probleem voor een psycholoog’. Wij kunnen je bijvoorbeeld hulp bieden bij klachten als depressie, angst, trauma, rouwverwerking, en eetproblemen.

Wil jij graag weten of en hoe we je kunnen helpen, neem dan gerust eens contact op met Psycholoog Gronigen. Onze assistente Betty Jongbloed kan je twijfel wegnemen en je vragen beantwoorden, want ieder mens heeft soms behoefte aan een steuntje in de rug.

Relaties en (echt)paren

Samen kun je alles aan. Samen sta je sterk! Helaas vindt niet iedereen de steun, warmte en geborgenheid in een relatie. Misschien:

 • heeft een van jullie te veel meegemaakt om de ander te kunnen steunen.
 • heeft een van jullie genoeg aan zijn eigen problemen.
 • kan een van jullie de behoeftes van de ander niet goed aanvoelen en levert dit communicatieproblemen op.
 • heeft een van jullie al eerder een relatie gehad en gaat de relatie met de nieuwe partner eigen veel te snel en komen jullie hier achter als het al bijna te laat is.
 • wordt iemand zonder het te willen, verliefd op een ander.
Herkennen jullie je in deze voorbeelden?

Ik wil je graag vertellen dat het nooit te laat is om aan je relatie te werken. En als je uit elkaar wilt gaan, is het nooit te laat om dit op een goede manier te doen.

Hebben jullie kinderen? Als partners kun je uit elkaar gaan, maar als ouders blijf je voor het leven met elkaar verbonden. Het is een cadeau voor je kinderen om goed uit elkaar te gaan. Zo kunnen wij je helpen met het opstellen van een goed ouderschapsplan, dat uitgaat van het belang van de kinderen.

Verwijzer

Ben jij (huis)arts, maatschappelijk werker, bedrijfspsycholoog of leerkracht? Schroom niet om je cliënt door te verwijzen als er sprake is van psychische klachten of lichamelijke klachten met vermoedelijk een psychische achtergrond.

We werken samen met jou aan verbetering van de klachten van je cliënt. We hebben korte lijnen en via onze assistente Betty Jongbloed zijn we altijd goed bereikbaar. We houden je op de hoogte van de voortgang van de diagnostiek of therapie.

We zijn professioneel, goed opgeleid en hebben hart voor je cliënt en jou.

Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 058 – 203 0044

Vanwege het Corona virus is online therapie mogelijk

Meer info
X